Cinsel İşlev Bozukluğu


Op. Dr. Ruhi GÜNGÖR

Özgeçmiş



Cinsel işlev bozukluğu, hem kadında hem de erkekte görülebilen bir rahatsızlıktır. Hormonsal ya da psikolojik nedenlere bağlı olabilecek bu durumun tedavisinde rahatsızlığın oluşum nedeni oldukça önemlidir.

Kadınlarda çoğunlukla cinsel uyarılma bozukluğu olarak seyir eden rahatsızlık, erkeklerde daha çok sertleşme ya da erken boşalma problemleri olarak karşımıza çıkar. Erkeklerde orgazmın gerçekleşmediği durumlar da söz konusu olabilmektedir.

Bozukluğun teşhisinde önem olan bir detay da cinsel etkinlik alanındaki sıkıntının 6 ay süresince ayda iki kez ya da daha az olmasıdır.

Cinsel birleşmede yaşanan ağrı – yanma ve kaşıntı gibi rahatsızlık durumları da cinsel isteksizliğe neden olabilir. Yani zaman zaman üreter sistemde görülen cinsel rahatsızlıklar cinsel istek bozukluğuna neden olabilmektedir.

Sertleşme Sorunu Cinsel İşlev Bozukluğu


Cinsel işlev bozukluğu sertleşme sorunu olarak erkeklerde görülebilmektedir. Cinsel birleşmeye yetecek kadar ereksiyon sağlanamaması durumu anlamına gelen sertleşme sorunu, nedeni belirlendiği takdirde tedavi edilebilir. Tedavi edilmesi mümkün olmayan durumlarda cerrahi müdahaleler kişiye sağlıklı bir cinsel hayat sunabilir. Oldukça etkili bir tedavi yöntemi olan cerrahi müdahale farklı yollarda yapılabilir.

Bu müdahalelerden ilki damar genişletme operasyonudur. Ereksiyonu mümkün kılan damarların zaman içinde daralması ya da tıkanması erkeklerde sertleşme problemlerine yol açabilmektedir. Söz konusu operasyonda tıkalı ya da daralmış damarın genişletilmesi ile mümkün olur.

Diğer müdahale ise protez işlemidir. Özellikle prostata bağlı görülen sertleşme sorunlarında penise yerleştirilecek olan penil protez ile kişiye sertleşme imkanı sunulabilir. Farklı çeşitlerin bulunduğu protezlerde protez çeşidi, kişinin beklenti, genel durumu ve bütçesine bağlı olarak seçilir.

Erken Boşalma Cinsel İşlev Bozukluğu


Cinsel işlev bozukluğu tedavisi erken boşalma sorununda farklı bir yol izlemektedir. Burada önemli olan nokta boşalma süresi kısa olan kişinin yaş, cinsel birleşme sıklığı, partnere bağlı oluşan durumlar, ön sevişme aralığı ve ortamın birleşmeye uygun olup olmaması gibi durumlardır. Hayatın doğal akışı içinde zaman zaman sağlıklı bireylerinde maruz kaldığı bu duruma tanı konulabilmesi için durumun tekrar etmesi gerekmektedir.




AYRINTILAR

Çalışma Saatleri


Pazartesi
09:00 – 18:00
Salı
09:00 – 18:00
Çarşamba
09:00 – 18:00
Perşembe
09:00 – 14:00
Cuma
09:00 – 18:00
Cumartesi
09:00 – 16:00
Pazar

İLETİŞİM

Op.Dr. Ruhi GÜNGÖR


İletişim İçin

0505 347-6091


e-Posta

drruhi@hotmail.com




OP.DR. RUHİ GÜNGÖR





OP.DR. RUHİ GÜNGÖR