Testis Protezi Ameliyatı

Çalışmalarıma Üroloji bilim dalında başlamış ve uzmanlığını almış birisi olarak, insan sağlığına ve yaşamına katkıda bulunmaktan onur duydum. Günümüzde gelişen teknoloji ve yeni teknikler sayesinde artık birçok ürolojik hastalıkların tedavisini yapabilmekteyiz. Mahremiyetin hassas olduğu Üroloji bilim dalında hastalarımın sağlıkları kadar mahremiyetlerine önem vermekteyim.


Testis Protezi

Testis Protezi


Testis Protezi


Testis protezi, bir ya da iki testisin kaybı için oluşturulan bir implantasyondur. Kimi zaman doğuştan kimi zaman da kaza gibi etkenlerle testis kaybı yaşayan erkeklere estetik kaygılar ile yerleştirilir. Protezin erkekte herhangi bir fizyolojik etkisi yoktur. İmplantasyon yerleştirildiğinde kişiye herhangi bir üreme kaynağı yaratmaz. Kozmetik olarak adlandırabileceğimiz protezin daha çok duygusal faydaları vardır. Asla doğal şartlarda oluşmuş bir testisin vazifelerini yerine getiremeyecek bu protez, hastaya görsellik açısından fayda sağlar. Deforme olmuş bir görüntünün kişinin sosyal yaşantısına büyük etkilerde bulunması, protezin hasta memnuniyetine büyük ölçüde katkı sağlamasını olanaklı kılar. Hasta memnuniyetini yüksek ölçüde sağlayacak protez beğenilmediği takdirde re-testis implantı (yeni protez) operasyonu gerçekleştirilebilir.

Testis Protezi Ameliyatı


Testis protezi ameliyatı, erkeğin yaşam süresine herhangi bir etkide bulunmaz. Ameliyat, erkeğin cinsel üretkenliğini arttırma ya da azaltma yönünden de herhangi bir avantaj ya da dezavantaj barındırmaz. Protezin erkek cinsel hayatına etkisi daha çok psikolojiktir. Görsellik açısından fayda sağlayacak protez, kişinin kendisini daha özgüvenli hissetmesine olanak sağlar.

His kaybı, his artışı, geç boşalma, erken boşalma gibi etkileri de bulunmayan bu operasyon, estetik kaygılar ile gerçekleştirilir. Estetik kaygılara bağlı olarak gerçekleştirilen bu operasyon dahilinde kişinin testis torbasına silikondan elde edilmiş protez ya da protezler yerleştirilir. Farklı çaplara sahip olarak üretilip yerleştirilen bu protezlerde 3 ml ile 46 ml arasında hacim seçenekleri söz konusudur.

Testis Protezi Kimlere Takılır?


Testis protezi kimlere takılır sorusu farklı nedenlerle sorulabilmektedir. Çocuk sahibi olmakta zorlanan erkeklerin dahi kısırlığa bir alternatif tedavi yöntemi olarak gördüğü protez, maalesef ki bu duruma bir çözüm üretmez. Üremeye herhangi bir katkısı bulunmayan protez, bu bağlamda kısırlık problemi yaşayan erkeklere yerleştirilmez.

Daha çok doğuştan ya da sonradan yaşanan testis kayıplarında görselliği sağlaması açısından tercih edilen protez;

  • Doğuştan testis oluşumu gerçekleşmemiş erkeklere

  • Doğumdan itibaren çeşitli nedenlere bağlı olarak testisi torbaya düşmemiş erkeklere

  • Herhangi bir neden ile testisi cerrahi şekilde alınanı erkeklere

  • Testis tümörü, testis travması, testis enfeksiyonu, testis torsiyonu, metastatik prostat kanseri gibi nedenlerle görsel açıdan proteze ihtiyaç duyan erkeklere


Takılır.

Testis Protezi Fiyatları


Testis protezi fiyatları, ülkemizde farklı ücret aralıklarına tabidir. Bunun nedeni makalemde önceden de belirttiğim gibi yerleştirilecek protezin hacim farklılıklarından kaynaklanmaktadır. 3 ml gibi oldukça küçük ebatlara sahip testis; malzeme, üretim ve operasyon açısından doktorlara fayda sağlayacağından fiyatları daha düşüktür. Öbür yandan 46 ml gibi oldukça büyük bir hacme sahip testis, operasyonun daha zorlu olmasının yanı sıra protezde kullanılan malzemelerin çokluğu nedeni ile daha yüksek fiyatlıdır.

Bunun dışında protezlerin ithal edilmesi, piyasada yaşanan döviz dalgalanmalarının ameliyat fiyatlarına da etki etmektedir. Hastanenin genel fiyat politikası ve doktorun uzmanlığı gibi pek çok değişken de yine protez ücretlerine etki eden diğer önemli unsurlardandır.




AYRINTILAR

Çalışma Saatleri


Pazartesi
09:00 – 18:00
Salı
09:00 – 18:00
Çarşamba
09:00 – 18:00
Perşembe
09:00 – 14:00
Cuma
09:00 – 18:00
Cumartesi
09:00 – 16:00
Pazar

İLETİŞİM

Op.Dr. Ruhi GÜNGÖR


İletişim İçin

0505 347-6091


e-Posta

drruhi@hotmail.com




OP.DR. RUHİ GÜNGÖR





OP.DR. RUHİ GÜNGÖR